VARMENDE KÅLROTSUPPE

Hei og velkommen til min nye matblogg! Denne har jeg laget for å ha et sted å samle alle favorittoppskriftene mine som jeg har komponert selv. De ender ofte opp med å forsvinne i havet av oppskrifter på mobilen eller på en lapp et sted. Derfor er det veldig fint å ha en nettside hvor alt kan sorteres etter kategorier og søkes etter desrsom jeg eller andre skulle få lyst til å lage det samme igjen. Det kommer stort sett til å være plantebaserte oppskrifter (vegetar, vegan, raw, glutenfri) da det er min nyeste interesse etter å ha bakt og kokkelert meg gjennom utallige "vanlige" gjærdeiger, kakerører og middagsoppskrifter. Det er alltid morsomt å prøve noe nytt og om det er sunt og godt for kroppen i samme slengen er vel det bare et pluss? 

Den første oppskriften som havner i dette digitale hefte med hjemmelagde oppskrifter er gårsdagens middag. En rykende varm grønnsaksuppe med en fantastisk sitrongul farge. Suppen toppet jeg med en vegansk urtesaus. Fullstappet med sesongens grønnsaker er dette den perfekte middagen på en kjølig høstdag. En varmende suppe som gjør godt for en sår hals og en litt frossen kropp.

  

Når det kommer til supper er den kun fantasien som setter grenser. Du kan koke de grønnsakene du liker aller best og kjøre de sammen i en blender til en fantastisk smaksbombe. I denne suppen valgte jeg å bruke mest kålrot, i tillegg tilsatte jeg en mais og noen gulrøtter som jeg hadde i kjøleskapet. Jeg liker også å begynne med å surre litt løk i kjelen til den blir myk før jeg tilsetter resten av grønnsakene og steker alt litt før jeg har i vann. Dette er med på å gi suppen mer smak og løken; løken må du ikke droppe!

Gårsdagens suppe bestod av:

 

(4 personer)

1 liten gul løk

1 kålrot

4 gulrøtter

1 maiskolbe

vann

Litt sitron

Muskatnøtt

salt og pepper

 

Og ble toppet med:

 

1/2 kopp bløtlagte cashewnøtter

saft fra 1/2 sitron

2 ss olivenolje

1 fedd hvitløk

vann

1 stor håndfull persille

litt salt

 

For å lage suppen begynner du med å kutte alle grønnsakene i biter. Ha deretter nøytral olje og løk i en stor kjele over middels varme og la løken surre til den blir blank og myk. Tilsett deretter resten av grønnsakene og la de surre med litt uten at de får farge. Tilsett vann til det akkurat dekker grønnsakene og la det koke til grønnsakene er møre. Ha deretter alt i en blender og kjør til en glatt suppe. Hell suppen tilbake i kjelen og la den stå over svak varme mens du justerer tykkelsen på suppen med vann og smaker til med sitron, salt, pepper og muskat.

 

Urtesausen lager du ved å ha alle ingrediensene i en food processor. Jeg bruker den som fulgte med stavmikseren min. Juster tykkelsen på sausen med vann og smak til med salt og sitron.

Så er det bare å nyte en rykende varm høstsuppe!

#oppskrift #vegetar #vegan #suppe #høst #2015 #sesong #mat

Én kommentar

Postet av: Emilie Andrea
Dato: 01.10.2015 Klokken: 10:44 - http://emilieaos.blogg.no


Nam! Så kjempe godt ut:)

Skriv en ny kommentar

hits