SUNN SQUASH PIZZA

Follow my blog with Bloglovin

Lurer du på hva du skal gjøre med restene fra squashspaghettien? Da har jeg løsningen. Jeg hadde nemlig veldig lyst på pizza på fredag. Samtiding hadde jeg en del restemat igjen fra dagen før som jeg ville bruke opp. Og hva gjør man da? Jo...man lager en supersunn fredagspizza med squashbunn.

Det viste seg å være veldig lurt. Slettes ikke dumt i det hele tatt! Smakene smeltet sammen til en fantastisk velsmakende glutenfri vegetarpizza ulik andre. Pizzaen falt i smak hos resten av familien også som kan være noe skeptisk til for mye vegetarmat. Jeg elsker når jeg får helt nye smaker på bordet. En middag som skiller seg litt ut fra det man alltid lager. Nye komposisjoner er alltid morsomt. Spesielt når de smaker godt. Til tross for innholdet av squash som er fylt med mye væske fikk pizzaen en sprø bunn takket være mandelmelet og linfrømelet. Denne pizzabunnen frister til gjentakelse. Toppingen også for den del, som bestod av en vegansk "ostesaus", stekt sjampinjong, aubergine, vårløk og tomat. Nam!

I bunnen tilsatte jeg litt tørket oregano som ga en fantastisk fin smak og var veldig hjelpsom i jakten på pizzasmaken. Dette var også en super restemiddag. Jeg fikk brukt opp squash fra squashspaghettien dagen før og rester fra denne kålrotsuppen som stod i kjøleskapet og hadde blitt ganske tykk, mer som en puré. I tillegg kunne jeg bruke grønnsaker som jeg hadde for hånden.

Denne oppskriften vil jeg virkelig anbefale å teste ut! 

 

Vegansk Glutenfri Super Squash Pizza. 

 

Pizzabunn:

 

5 dl revet/finhakket squash

1,5 ts tørket oregano

1/2 ts hvitløkspulver

2 dl mandelmel

pepper og litt chillipulver

2 ss linfrømel (se notater nederst)

2 ss olivenolje

 

Topping:

 

1 Aubergine

2 store sjampinjong

2 vårløk

1 plommetomat

 

"Ostesaus":

 

1/2 kopp cashewnøtter

2 ss næringsgjær

2,5 dl poteter i små biter

1 gulrot

1/2 løk

2 dl vann (fra grønnsaker)

litt sitronsaft

1 klype cayenne

 

Til ostesausen valgte jeg å bruke rester fra en grønnsaksuppe, men hvis du ikke har det vil jeg anbefale å lage den ved å koke grønnsakene i vann til de er myke. Ha deretter alle ingrediensene til ostesausen i en blender og smak til med salt. Bruk vannet fra grønnsakene til å justere sausen til passe tykkelse. Pass på at den ikke blir for rennende da den tross alt skal brukes som pizzasaus.

 

For å lage pizzabunnen begynner du med å dampe squash i 3 minutter. Har du rester fra squashspaghetti er den kanskje ferdig dampet allerede? Så kommer det viktigste punktet! Du må skvise ut mest mulig vann av squashen. Du kan bruke hendene for å skvise ut mesteparten og så bruke et klede eller papir for å få ut siste rest. Når det er gjort er det bare å blande sammen alle ingrediensene til det akkurat kommer sammen til en deig. Trykk deretter deigen ut til en tynn bunn på smurt bakepapir. Forstek bunnen i ca 15 minutter på 240 grader. Følg med! Mens bunnen steker kan du forsteke alle grønnsakene du vil ha på som krever steking. Jeg forstekte alt bortsett fra tomaten. Det er for å bli kvitt noe væske slik bunnen ikke blir for våt. Ta deretter ut pizzabunnen og smør på ostesausen. Får du rester kan ostesausen oppbevares i kjøleskap og brukes til mange andre retter. Avslutt med å fordele grønnsakene over pizzaen og stek videre i ca 5 min for å varme alt før servering.

 

Notater:

 

- Linfrømel lager du ved å kjøre linfrø på høy hastighet i en blender. 

- Næringsgjær får du kjøpt hos helsekostbutikker, det er dette som gir sausen ostesmak

 

Det finnes jo uendelige variasjoner når det kommer til topping og nå som høstens grønnsaker er her passer det perfekt å utnytte alt det gode fra sesongen. Håper det smaker!

 

Follow my blog with Bloglovin

 

#pizza #vegetar #vegansk #oppskrift #glutenfri #mat #middag #høst #sesong

Én kommentar

Postet av: Henriette Honsrud
Dato: 05.10.2015 Klokken: 12:29 -


Åh, det så utrolig godt ut!!

Skriv en ny kommentar

hits