MANDEL- OG HAVREPANNEKAKER

Denne oppskriften er en ny lunsjfavoritt her i huset, de kan godt spises til frokost også. Disse pannekakene er supergode. De er også veganske og glutenfrie pannekaker som er laget uten egg og med mandelmelk. Hvem hadde trodd at pannekaker kunne bli så gode helt uten egg! Til og med røren smaker godt da mandelmelken blandet med litt vanilje, banan og havre gir en smak som kan minne om kransekake.

Se så godt det ser ut! (Det smaker så godt.)Ved siden av pannekakene lager jeg en sunn sjokoladesaus. Ja, en sunn. Vet ikke om sjokoladesaus kan bli sunnere. Denne er nemlig laget av dadler og rå kakao. Den rå kakaoen er ikke varmebehandlet og tilsatt sukker slik som den man får kjøpt i matvarebutikker. Selv synes jeg den rå kakaoen smaker mye bedre. Den er mildere og smaker ikke like "brent" som mange andre kakaopulver. Når kakaoen ikke blir varmebehandlet på samme måte beholder den også mye mer av næringsstoffene. Her får vi antioksidanter og velsmakende næring med andre ord. 

GLUTENFRIE VEGANSKE HAVREPANNEKAKER

 

40 G HAVREGRYN (GLUTENFRIE)

1 DL MANDELMELK

70 G BANAN

LITT VANILJE (PULVER, FRØ, EKSTRAKT)

 

Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør det godt sammen med en stavmikser. Stek små lapper i en middels varm stekepanne. De er klare for å bli snudd når de blir tørre på toppen og er gyldne under. Server med bær og hjemmelaget syltetøy eller sunn sjokoladesaus.

 

SUNN VEGANSK SJOKOLADESAUS

 

2 MEDJOOL DADLER

1 SS RÅ KAKAO

LITT VANN

 

Bløtlegg dadlene og la de ligge i vann mens du steker pannekakene for eksempel. Jeg vil anbefale å kjøpe medjool dadler da dette er de absolutt beste. Når dadlene har ligget litt i vann har du de over i en food processor sammen med litt av vannet og kakao. Kjør alt sammen og juster tykkelsen med vannet.

Blåbær smaker alltid godt til pannekaker. Bær er jo så sunne og bra for kropp og sjel med sine antioksidanter. Det beste er jo selvfølgelig de norske bærene, men har man ikke det er bærene man finner i butikken en god nummer to.

Dette kan man bli sulten av å skrive om, men det er jo viktig å få arkivert alle oppskriftene sine så man kan lage de igjen. Da passer det så fint å samle de her. Det er jo alltid hyggelig å kunne dele med noen andre også. :)#pannekaker #kosthold #vegansk #vegetar #glutenfrie #oppskrift #sunt #mat #lunsj #frokost #melkefrie #høst                                                                                                            

6 kommentarer

Postet av: Pepperkakedamen
Dato: 06.10.2015 Klokken: 10:01 -


<3 PANNEKAKER...*elsk elsk* <3 De ser fantastiske ut!
Postet av: missmommy.blogg.no
Dato: 06.10.2015 Klokken: 10:06 - http://missmommy.blogg.no


Flotte bilder:) ser fantastisk godt ut:)
Postet av: lisarorvik
Dato: 06.10.2015 Klokken: 10:06 - http://lisarorvik.blogg.no


Dette så kjempe godt ut, ha en fin dag :)
Postet av: Christina
Dato: 06.10.2015 Klokken: 10:55 - http://komposisjon.blogg.no/


Takk!
Postet av: Christina
Dato: 06.10.2015 Klokken: 10:56 - http://komposisjon.blogg.no/


lisarorvik: Takk det samme!
Postet av: bolonka
Dato: 07.10.2015 Klokken: 09:08 - http://bolonka.blogg.no


Så utrolig godt ut! De må jeg prøve en dag :)

Skriv en ny kommentar

hits