GLUTENFRI AVOCADO TOAST MED CHILLI

Avocado toast har jo virkelig blitt superpopulært den siste tiden. Det florerer bilder av retten i utallige varianter på Instagram! Selv skjønte jeg ikke helt "hysteriet" først. Jeg var i grunnen ikke så glad i avocado og tenkte da at det så litt kjipt ut med skivet avocado på brødskiven. Så fikk jeg smake en veldig god guacamole til en middagsrett. Da kom selvfølgelig ideen med å prøve ut denne på brødskiven.

Jeg gikk til verks på kjøkkenet. Tok meg en brødskive med hjemmelaget brød, puttet skiva i brødristeren og blandet sammen guacamolen. Så var det tid for smaksprøven. Hva skulle dommen bli? 

Suksess! Jeg ble positivt overrasket over hvor godt smakene smeltet sammen og vips så var jeg også frelst. Snipp, snapp, snute...neida. Siden har jeg testet ut en del versjoner og nå er dette en av mine absolutt favorittretter til lunsj og frokost. Jeg pleier å toppe det hele med paprika og spirer bare for å få den lille prikken over i'en. 

 

GLUTENFRI AVOCADO TOAST MED CHILLI

 

2 skiver glutenfritt brød

 

1 avocado

1/4 finhakket rød chilli (uten frø for mindre fyr og flamme)

1 ss finhakket persille

saft fra 1/2 lime

(1/4 hakket rødløk)

salt og pepper

 

Søtpaprika i skiver

Alfalfaspirer eller brokkolispirer

 

Begynn med å dele avocado og ha kjøttet i en skål eller i en food processor. Mos avocado lett med en gaffel eller kjør det kjapt sammen med food processoren. Tilsett resten av ingrediensene (smak deg frem med limejuice, salt og pepper) og bland det hele sammen. Jeg dropper ofte rødløken med mindre jeg har en veldig god og mild løk, da den ofte kan ta litt over og gjøre guacamolen for sterk. Dersom du skal la guacamolen stå eller du vil spare på rester vil jeg anbefale å droppe løken. Kan oppbevares på et glass i kjøleskapet til neste dag, men blir fort litt brun. 

Smør et godt lag med guacamole på brødskivene og topp med paprika og spirer. 

Når det gjelder det glutenfrie brødet så har jeg et favorittbrød som jeg lager med bokhvete. Oppskriften på det dukker nok også opp her etter hvert.

#mat #oppskrift #vegansk #vegetar #glutenfri #sunt #høst #livsstil #kosthold 

2 kommentarer

Postet av: CAMILLA KITTELSEN
Dato: 08.10.2015 Klokken: 21:40 - http://ckittelsen.blogg.no


Elsker avocado og dette var et kjempe godt forkost/lunsj tips :D
Postet av: Frida Vardehaug Pettersen
Dato: 09.10.2015 Klokken: 00:03 - http://vardehaug.blogg.no


Digger guacamole :) Det er også veldig god med brødskive, speilegg og avokado på toppen :P Det er min favoritt!

Skriv en ny kommentar

hits