SPRØ BAKTE SØTPOTETFRIES

Det er vel ingen hemmelighet at søtpotet er i vinden om dagen. Hvordan det er best å tilberede grønnsaken kan sikkert diskuteres, men disse krydrede og sprø søtpotetfriesene får førsteplass på min liste. Jeg brukte noen forsøk før jeg klarte å få de sprø. Tanken om at de kanskje ikke ville bli sprø noen gang begynte å snike seg innpå, men så...endelig gikk det. Det meste kan vel bli sprøtt bare man steker det lenge nok, hehe. 

Til slutt ble det altså sprø fries med den perfekte krydderblandingen. Krydderet gjør virkelig underverker for søtpoteten. 

Jeg serverer gjerne med litt dipp og salat ved siden av. Her har jeg laget en vegansk "ostesaus".


Det er mange triks som må til for å få søtpoteten sprø uten av den blir forkullet. Et av dem er å ikke skjære den i for tykke strimler, de tynne blir fortere sprø. Det tar litt tid å lage, men det er verdt det.

SPRØ SØTPOTETFRIES MED KRYDDER

(1-2 personer)

1 stor søtpotet

2 ts maizenna

1 ss olje

1 ts paprikapulver

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 ts nykvernet pepper

1/4 ts spisskummen

 

salt

 

Forvarm ovnen til 220 grader.

Begynn med å skjære søtpoteten i ganske tynne strimler. La den ligge i vann i 60 minutter. Dette er for å fjerne noe av stivelsen i søtpoteten slik at vi får sprø fries. Neste trinn er å sile av vannet og tørke søtpoteten godt med et håndkle eller tørkepapir. Putt strimlene i en liten pose og ha i 2 ts maizena. Få så mye luft inn i posen som mulig og rist den godt slik at maizenaen fordeler seg jevnt over alle strimlene. Det skal bare være et tynt, tynt lag. Legg deretter søtpoteten over i en stor bolle og tilsett 1 ss olje før du vender alt sammen. Strø til slutt over alt krydderet unntatt saltet. 

Legg strimlene jevnt utover et stekebrett med smurt aluminiumsfolie. Sørg for at de ikke ligger oppå hverandre og at det er litt mellomrom mellom alle. Plasser de midt i eller i øvre del av ovnen. Stek i 15 minutter før du tar de ut og snur alle strimlene. Snu brettet før du setter det tilbake i ovnen også. Stek videre i 10-15 minutter til de har fått fin farge. Heller litt for lenge enn for kort. Skru til slutt av ovnen og la søtpoteten stå med døren litt på gløtt i 10 minutter. 

Server med salt ved siden av og nyt med dipp og en god salat.

Jeg brukte samme oppskrift som denne ostesausen og serverte en enkel quinoasalat med isbergsalat, mais, vårløk og brokkolispirer ved siden av. 

Visste du forresten at søtpotet egentlig ikke er en potet og at den er rik på A-, C- og E-vitaminer?

3 kommentarer

Postet av: MariaExpressen
Dato: 12.10.2015 Klokken: 09:01 - http://mariaexpressen.blogg.no


Supergodt, søtpoteter er virkelig supergodt
Postet av: Henriette Celin
Dato: 12.10.2015 Klokken: 10:58 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Å, så digg det så ut! må prøve meg på slike chrispy søtpoteter en dag ^^
Postet av: victoria
Dato: 09.04.2016 Klokken: 18:38 -


prøver den ut nå, regner med det smaker helt fantastisk

Skriv en ny kommentar

hits