RØDBETBOLLER MED MANGO CHUTNEY

I går tok jeg som vanlig utfordringen å skulle lage middag av det som fantes i kjøleskapet. Det fungerer i grunnen ganske bra å droppe handleturen en gang i blant slik at man må være litt kreativ og bruke det man allerede har. Jeg bestemte meg først for at jeg ville ha noen boller med sprø skorpe. Kikerter hadde jeg ikke, så falafel kunne det ikke bli... Da var det over i grønnsaksskuffen og finne frem rødbetene. Jeg så for meg at det kunne bli en fin farge på bollene med litt rødbet i. Jeg satt i gang med skrelling og riving og endte til slutt opp med disse lekre rødbetbollene med sprø skorpe!

Familien var igjen fornøyd med serveringen og bollene ble lagt til under "noe av den beste vegetarmaten jeg har smakt"-listen. Ikke dårlig! 

Jeg ble nokså overrasket selv da jeg satt tennene i en sprøstekt skorpe og en myk kjerne. Slike boller har det jo med å ende opp litt vasne fra tid til annen. Her var det andre boller... sprø boller. 

Nok om sprøhet. Disse bollene er også tilsatt litt urter og krydder for ekstra god smak. De er selvfølgelig glutenfrie, veganske, vegetariske, uten melk og egg. Med andre ord egnet for de fleste som tåler rødbeter. 

RØDE RØDBETBOLLER MED SPRØ SKORPE

(2-3 personer)

250g revet rødbet (ca 5 stk)

10 g hakket rødløk (2 ss)

50g malte valnøtter (kjøres i foodprocessor)

2 ts tørket timian

15 g bokhvetemel

Et dryss cayenne

1/4 ts muskat

1 ts hvitvinseddik

Olje til steking

 

Forvarm ovnen til 160 grader.  

Skrell og riv rødbetene grovt. Ha rødbetene i en glassbolle eller stålbolle, med mindre du har en hvit plastbolle som du vil farge rosa. Tilsett resten av ingrediensene og bland det godt sammen. Form bollene til ønsket form og størrelse. Stek godt i varm panne på alle sider uten at de blir brent for å sikre en sprø skorpe. Legg bollene i en ildfast form og etterstek videre i ovnen i ca.1 time, snu de etter en halvtime. 

 

MANGO CHUTNEY

 

1 mango

1 chilli

1 fedd hvitløk

1 dl eddik

1 ts honning

litt salt

 

Kutt mango i bittesmå terninger og finhakk hvitløk og chilli. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok det inn til en tykk chutney. 

 

Ved siden av rødbetbollene serverte jeg dampede grønnsaker (asparges og rosenkål) og gratinerte søtpoteter. Det resulterte i en gledesspredende og fargerik tallerken. 


Mango Chutney kan oppbevares lenge på et tett glass i kjøleskapet og kan brukes til mange retter. 

#vegetarmat #mat #oppskrift #anretting #middag #oppskrift #vegansk #vegetar #høst #sesong #grønnsaker #sunn

2 kommentarer

Postet av: Sofie
Dato: 15.10.2015 Klokken: 09:52 - http://www.sofienils1.blogg.no


Dette må prøves :)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 15.10.2015 Klokken: 10:51 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så veldig godt og fargerikt ut :-D

Skriv en ny kommentar

hits