SUNN VEGETARBURGER

Oppskrift på vegetarburger/vegansk burger står for tur. Det er smaker alltid med en god burger og det er en middagsklassiker som kan varieres i det uendelige. Denne består av en vegansk dressing, en burger av kikerter og bønner toppet med en god dæsj guacamole og stekt sjampinjong. Litt sprø salat hører også med. Jeg valgte å lage burgerbrødene med speltmel, men her er det jo selvfølgelig fritt frem hva man ønsker å bruke. 

Ingen burgermiddag uten fries? Jeg har som mange andre blitt veldig glad i de bakte søtpotetfriesene. Disse har jeg lagt ut oppskrift på tidligere og den finner du her.

VEGANSK BURGER (VEGGIE BURGER/VEGETARBURGER)

 

VEGANSKE BURGERBRØD

 

10 dl Mel

25 g gjær (evt. 1/2 pk tørrgjær)

1/2 ts salt

2 ss Olje

2 dl Vann

2 dl Rismelk (el. annen melk)

sesamfrø

 

Bland sammen mel, gjær og salt. Varm vann og ha i rismelk, dette skal være fingervarmt før du har det i melblandingen sammen med olje. Elt deigen godt til den er glatt (5-10 minutter) og sett til heving 40-60 min. Kjevle ut deigen til ca. 3 cm. tykkelse og stikk ut ønsket størrelse med en rund utstikker eller et glass. Plasser på bakepapirkledd bakebrett, pensle med litt melk og strø over sesamfrø som du presser lett ned. La brødene etterheve ca. 30 minutter. Stekes på 225 grader i ca.12 minutter. 

 

VEGANSK DRESSING

 

1 håndfull små poteter (kokt, ta vare på vannet)

1/4 ts sennepspulver

1/2 ts tomatpuré

1/2 ts hvitvinseddik

1/2 ts tørket dill

1 ss næringsgjær

salt

 

Bland alle ingrediensene raskt i en foodprocessor til en seig ostelignende dressing. Juster konsistensen med litt av det varme vannet fra potetene.

 

BØNNE- OG KIKERTBURGER

(6 stk)

 

1 stk 240 g boks bønner

1 kartong 380 g kikerter

1/2 løk

5 ss potetmel

1 ss paprikapulver

1/4 ts spisskummen, muskat, timian og gurkemeie

salt og pepper

(2 ts bakepulver)

(brødsmuler til skorpe)

 

Skyll kikerter og bønner godt. Bland alle ingrediensene til burgeren i en foodprocessor. Smak til med salt og pepper. Det er ofte ikke nødvendig med mye salt da de hermetiske bønnene og kikertene ofte er salte. Press massen sammen til burgere som passer til burgerbrødene du har laget. Du kan eventuelt bruke brødsmuler på burgeren for ekstra sprø skorpe. Stek burgeren til den er gylden og varm.

 

GUACAMOLE

 

1 avocado

1/2 chilli

saft fra 1/2 lime

salt og pepper

koriander eller persille

 

Mos avocado med gaffel, hakk opp resten av ingrediensene og bland alt sammen. 

 

TILBEHØR

 

Stekt Sjampinjong

Sprø salat

Søtpotetfries (klikk her for oppskrift)

#vegetarburger #oppskrift #vegansk #hamburger #fries #søtpotet #livsstil #mat #grønnsaker #plantebasert #kjøttfri #middag 

2 kommentarer

Postet av: lykkebobla
Dato: 03.11.2015 Klokken: 19:31 - http://lykkebobla


Det hørtes nydelig ut :)
Postet av: Caroline
Dato: 05.11.2015 Klokken: 12:54 - http://brokkolijenta.blogg.no


nam :D så gode ut :D

Skriv en ny kommentar





hits