KJAPP VEGANSK KARRIGRYTE

På utkikk etter en sunn vegansk middag? Da har du kommet til rett plass. Denne indisk-inspirete oppskriften er rik på gode smaker og sunne ingredienser. En helsevennlig middag eller lunsj som passer perfekt på en kjøttfri mandag. Dette er en lettvint hverdagsfavoritt som ikke krever store tiltak. En ypperlig høstmiddag som er varmende og god.

Denne gryten er melkefri. Retten inneholder bland annet poteter, kikerter, gulrøtter, tomater og chilli. Den har også en fantastisk smak av krydder som under kokeprosessen vil fylle huset med en apetittvekkende duft. Ved siden av har jeg servert fullkornsris.

VEGANSK KARRIGRYTE (MELKEFRI, UTEN EGG, GLUTENFRI)

(4 personer)

 

10 små morene poteter (deles i 2)

3 gulrøtter

1 boks kikerter (380 g)

1 boks hakkede tomater

1 boks lett kokosmelk

1/2 kopp vann (nok til å dekke grønnsakene)

1/2 finhakket løk

2 ts kanel

1-2 ts karri

2 ts spisskummen

1/2 ts malt koriander

1/2 rød finhakket chilli (uten frø)

(maisenna blandet ut i litt kaldt vann)

 

Fullkornsris

 

Begynn med å surre løk i en kjele til den blir blank og myk. Tilsett deretter gulrøtter  i små terninger, krydder og chilli. La det hele surre og snurre litt før du tilsetter hakkede tomater, vann og poteter og lar det koke til grønnsakene er møre. I mellomtiden kan du skylle kikertene godt og koke risen etter anvisning på pakken. Vil du ha sausen tykkere kan du røre inn litt maisenna. Når potetene og gulrøttene nærmer seg ferdig har du i kokosmelk og kikerter slik at alt rekker å bli varmt før servering. Server gryten rykende varm med risen ved siden av. Det passer også bra å servere retten med guacamole (trykk for oppskrift) eller gode nan(brød) til. Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjøttfri #mandag #oppskrift #høst

3 kommentarer

Postet av: Sofie Caroline Nilsen
Dato: 16.11.2015 Klokken: 14:02 - http://sofienils1.blogg.no


Så utrolig godt ut :)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 16.11.2015 Klokken: 14:16 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så kjempegodt ut :-D
Postet av: Sunn Fornuft
Dato: 16.11.2015 Klokken: 14:43 - http://Sfornuft.blogg.no


Herlig!

Skriv en ny kommentar

hits