VEGETARBOLLER MED SELLERIROTPURÉ

og dampet rosenkål! Dette er en god middag. Vegetarboller slår aldri feil og akkurat som andre boller kommer de i alle mulige fasonger, farger og smaker. Disse smaker godt av krydder og er laget med blant annet kikerter, quinoa og sjampinjong. Mye godt på innsiden får man igjen for i smaken. 

Ved siden av har jeg servert sellerirotpuré som er en gammel slager her i huset. I tillegg dampet jeg rosenkål og serverte litt hjemmelaget ripsgelé til. Et lite dryss med frysetørret blåbær på toppen måtte også til. Veganske "kjøttboller" er kjempeenkelt å lage og de kan formes til å passe i burgerbrød, til små kjøttboller som her eller større karbonader. De kan brukes på akkurat samme måte som kjøttboller- altså med ulike sauser til, sammen med pasta, salat eller på brødskiven! 

 

VEGETARBOLLER (VEGANSKE "KJØTTKAKER" MED KRYDDER)

(4 personer)

 

290 g blomkål

2 dl quinoa

1 boks (380 g) kikerter

155 g sjampinjong

1/2 løk

2 ss paprikapulver

2 ts spisskummen

1 ts malt koriander

1/4 ts chillipulver

1/2 1/2 ts hvitløkspulver

salt og pepper

1 ss sitronsaft

2-4 ss potetmel

 

Kok quinoa etter anvisning på pakken, la den stå å trekke under lokk i kjelen til alt vannet er trukket inn! Kok blomkål i buketter til den er så vidt mør og sørg for å sile av alt vannet godt. Hell av laken på kikertene og skyll de godt. Del sjampinjong i skiver og stek ferdig i panne. Hakk løk og ha det i en bolle sammen med alle ingrediensene. Kjør til en glatt farse og form til små boller. Ta gjerne en smakstest og tilsett mer krydder dersom du ønsker det. Brun bollene i en varm stekepanne og sett de inn i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter.  

 

SELLERIROTPURÉ (MELKEFRI)

(4 personer)

 

1 sellerirot (ca. 500)

ca. 2 dl dl rismelk

2 ss margarin (uten melk)

salt og pepper

 

Skrell sellerirot og kok i mindre biter til den er helt mør. Kjør til en glatt masse med stavmikser eller i en foodprocessor sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. 

Sellerirotpuré og boller kan lages i forveien og varmes opp. Bollene egner seg også godt til frysing og kan tines før de varmes opp igjen. Jeg dampet også rosenkål til som jeg vendte i litt olje og krydret med salt og pepper når de var ferdige. Håper det smaker!

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjøttfri #mandag #oppskrift #middag #høst

4 kommentarer

Postet av: barejea
Dato: 19.11.2015 Klokken: 21:24 - http://barejea.blogg.no


nam nam!!! :D
Postet av: Lisa Rørvik
Dato: 19.11.2015 Klokken: 21:27 - http://lisarorvik.blogg


Dette så kjempe god ut :)
Postet av: Maria
Dato: 20.11.2015 Klokken: 10:14 - http://mariasmat.blogspot.com


Vegetarboller slår aldri feil, nei :D Og disse hørtes veldig gode ut!
Postet av: Studentfruene
Dato: 20.11.2015 Klokken: 19:20 - http://studentfruene.blogg.no


Dette så kjempe godt ut! Gleder meg til å prøve :-D

Ta gjerne en titt innom bloggen vår!

Skriv en ny kommentar

hits