VEGETARBOLLER MED SELLERIROTPURÉ
og dampet rosenkål! Dette er en god middag. Vegetarboller slår aldri feil og akkurat som andre boller kommer de i alle mulige fasonger, farger og smaker. Disse smaker godt av krydder og er laget med blant annet kikerter, quinoa og sjampinjong. Mye godt på innsiden får man igjen for i smaken.
Ved siden av har jeg servert sellerirotpuré som er en gammel slager her i huset. I tillegg dampet jeg rosenkål og serverte litt hjemmelaget ripsgelé til. Et lite dryss med frysetørret blåbær på toppen måtte også til. Veganske "kjøttboller" er kjempeenkelt å lage og de kan formes til å passe i burgerbrød, til små kjøttboller som her eller større karbonader. De kan brukes på akkurat samme måte som kjøttboller- altså med ulike sauser til, sammen med pasta, salat eller på brødskiven!
VEGETARBOLLER (VEGANSKE "KJØTTKAKER" MED KRYDDER)
(4 personer)
290 g blomkål
2 dl quinoa
1 boks (380 g) kikerter
155 g sjampinjong
1/2 løk
2 ss paprikapulver
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1/4 ts chillipulver
1/2 1/2 ts hvitløkspulver
salt og pepper
1 ss sitronsaft
2-4 ss potetmel
Kok quinoa etter anvisning på pakken, la den stå å trekke under lokk i kjelen til alt vannet er trukket inn! Kok blomkål i buketter til den er så vidt mør og sørg for å sile av alt vannet godt. Hell av laken på kikertene og skyll de godt. Del sjampinjong i skiver og stek ferdig i panne. Hakk løk og ha det i en bolle sammen med alle ingrediensene. Kjør til en glatt farse og form til små boller. Ta gjerne en smakstest og tilsett mer krydder dersom du ønsker det. Brun bollene i en varm stekepanne og sett de inn i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter.
SELLERIROTPURÉ (MELKEFRI)
(4 personer)
1 sellerirot (ca. 500)
ca. 2 dl dl rismelk
2 ss margarin (uten melk)
salt og pepper
Skrell sellerirot og kok i mindre biter til den er helt mør. Kjør til en glatt masse med stavmikser eller i en foodprocessor sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Sellerirotpuré og boller kan lages i forveien og varmes opp. Bollene egner seg også godt til frysing og kan tines før de varmes opp igjen. Jeg dampet også rosenkål til som jeg vendte i litt olje og krydret med salt og pepper når de var ferdige. Håper det smaker!
Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)
#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjøttfri #mandag #oppskrift #middag #høst
4 kommentarer
Ta gjerne en titt innom bloggen vår!