SUSHI MED KIMCHI

Disse forfriskende vegetar-rullene er en av mine favoritter når det kommer til sushi. Første gang jeg smakte vegetar-sushi ble jeg veldig positivt overrasket. Jeg hadde ingen store forventninger til smaken, men når jeg da fikk servert ruller med smakfull kimchi og sprø biter av agurk inni fikk jeg raskt en ny sushi-favoritt. Jeg måtte selvfølgelig prøve å lage rullene selv og det resulterte i disse, som i grunnen smaker akkurat som jeg husker de fra restauranten. 

Rullene består av et lag med ris, litt salat, kimchi, avocado og agurk. Disse går i grunnen raskt å lage når man har kimchien klar i kjøleskapet, men har du ikke det trenger kimchi 3-4 dager på seg til å gjære. Det er veldig enkelt å lage, men som sagt trenger den litt tid på å godgjøre seg. Det passer utmerket i enhver sushirull og gir bitene det lille ekstra. Kimchi lages av kinakål som blandes sammen med krydder slik at man til slutt får en smaksrik og ganske sterk blanding. 

 INGREDIENSER:

 

Ferdig kokt og smaksatt sushiris

Noritang ark

Agurk i strimler/remser 

Avocado i strimler/remser

Rød Lollo salat

Kimchi

 

KIMCHI OPPSKRIFT:

 

500 g kinakål

vann til å dekke kinakålen

2 ss grovt salt

 

0,5 - 1 cm ingefær i små biter

1/2 rød chilli (uten frø)

2 gulrøtter i bittesmå biter

4 cm purre i tynne ringer (kun det hvite) 

1-2 fedd hvitløk

2 ts kayenne

2 ts paprikapulver

3 ts agavesirup

 

Kutt kinakålen i ca. 2 cm brede skiver. Del skivene fra hverandre og legg kinakålen i en stor bolle. Dryss over saltet og hell over nok vann til å dekke kålen, legg gjerne et lokk eller fat over og sett bollen kjølig til neste dag. 

Ha kryddder, chilli, hvitløk og agavesirup i en liten foodprocessor/minihakker og kjør det sammen. Skyll kinakålen godt i en sil og la alt vannet renne av. Bland alle ingrediensene godt sammen i en stor bolle (bruk gjerne plasthansker/poser på hendene). Fyll et stort norgesglass med kålblandingen. Her er det bare å stappe i vei til det ikke går mer oppi. La glasset stå (med lokk) på kjøkkenbenken i 3 dager. Skru opp lokket en gang for å slippe ut luft før du setter glasset i kjøleskapet. Holder seg i lang, lang tid. 

For å lage rullene legger du et ark noritang på en bambusmatte. Jeg liker å ha plastfolie rundt bambusmatten, slik at den holder seg ren. Fordel et tynt lag ris utover arket, men la det være igjen litt ark uten ris på enden slik at du får lukket/forseglet rullen til slutt. Legg på strimler av agurk, avocado, fordel en stripe kimchi bortover og legg på godt med salat da det blir ganske komprimert når du strammer rullen. Bruk matten som hjelp for å rulle alt sammen. Trykk rullen litt sammen når du ruller, slik at du til slutt får en stram rull som kan deles i biter. Server sushi med klassisk tilbehør og nyt som en god lunsj eller middag.

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjøttfri #mandag #oppskrift #middag #høst #vinter

3 kommentarer

Postet av: Maren
Dato: 25.11.2015 Klokken: 21:15 - http://marenbl.blogg.no


Ser veldig god ut:):)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 25.11.2015 Klokken: 21:18 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så kjempe deilig ut! selv om jeg ikke er sushi fan, hehe ;-P
Postet av: Elisabeth Bentzen
Dato: 26.11.2015 Klokken: 15:38 - http://www.elisabethx.blogg.no


spennende vri :)

Skriv en ny kommentar

hits