SUSHI MED KIMCHI

Disse forfriskende vegetar-rullene er en av mine favoritter nr det kommer til sushi. Frste gang jeg smakte vegetar-sushi ble jeg veldig positivt overrasket. Jeg hadde ingen store forventninger til smaken, men nr jeg da fikk servert ruller med smakfull kimchi og spr biter av agurk inni fikk jeg raskt en ny sushi-favoritt. Jeg mtte selvflgelig prve lage rullene selv og det resulterte i disse, som i grunnen smaker akkurat som jeg husker defra restauranten.

Rullene bestr av et lag med ris, litt salat, kimchi, avocado og agurk. Disse gr i grunnen raskt lage nr man har kimchien klar i kjleskapet, men har du ikke det trenger kimchi 3-4 dager p seg til gjre. Det er veldig enkelt lage, men som sagt trenger den litt tid p godgjre seg. Det passer utmerket i enhver sushirull og gir bitene det lille ekstra. Kimchi lages av kinakl som blandes sammen med krydder slik at man til slutt fr en smaksrik og ganske sterk blanding.

INGREDIENSER:

Ferdig kokt og smaksatt sushiris

Noritang ark

Agurk i strimler/remser

Avocado i strimler/remser

Rd Lollo salat

Kimchi

KIMCHI OPPSKRIFT:

500 g kinakl

vann til dekke kinaklen

2 ss grovt salt

0,5 - 1 cm ingefr i sm biter

1/2 rd chilli (uten fr)

2 gulrtter i bittesm biter

4 cm purre i tynne ringer (kun det hvite)

1-2 fedd hvitlk

2 ts kayenne

2 ts paprikapulver

3 ts agavesirup

Kutt kinaklen i ca. 2 cm brede skiver. Del skivene fra hverandre og legg kinaklen i en stor bolle. Dryss over saltet og hell over nok vann til dekke klen, legg gjerne et lokk eller fat over og sett bollen kjlig til neste dag.

Ha kryddder, chilli, hvitlk og agavesirupi en liten foodprocessor/minihakker og kjr det sammen. Skyll kinaklen godt i en sil og la alt vannet renne av. Bland alle ingrediensene godt sammen i en stor bolle (bruk gjerne plasthansker/poser p hendene). Fyll et stort norgesglass med klblandingen. Her er det bare stappe i vei til det ikke gr mer oppi. La glasset st (med lokk) p kjkkenbenken i 3 dager. Skru opplokket en gang for slippe ut luftfr du setter glasset i kjleskapet. Holder seg i lang, lang tid.

For lage rullene legger du et ark noritang p en bambusmatte. Jeg liker ha plastfolie rundt bambusmatten, slik at den holder seg ren. Fordel et tynt lag ris utover arket, men la det vre igjen litt ark uten ris p enden slik at du fr lukket/forseglet rullen til slutt. Legg p strimler av agurk, avocado, fordel en stripe kimchi bortover og legg p godtmed salat da det blir ganske komprimertnr du strammer rullen. Bruk matten som hjelp for rulle alt sammen. Trykk rullenlitt sammen nr du ruller, slik at du til slutt fr en stram rull som kan deles i biter. Server sushi med klassisk tilbehr og nyt som en god lunsj eller middag.

Flg meg gjerne p →Instagram←for f med deg siste nytt og trykk p liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjttfri #mandag #oppskrift #middag #hst #vinter

3 kommentarer

Postet av: Maren
Dato: 25.11.2015 Klokken: 21:15 - http://marenbl.blogg.no


Ser veldig god ut:):)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 25.11.2015 Klokken: 21:18 - http://www.bergensergenser.blogg.no


S kjempe deilig ut! selv om jeg ikke er sushi fan, hehe ;-P
Postet av: Elisabeth Bentzen
Dato: 26.11.2015 Klokken: 15:38 - http://www.elisabethx.blogg.no


spennende vri :)

Skriv en ny kommentar





hits