QUINOASALAT MED NØTTEDRESSING

Denne salaten med stekte rotgrønnsaker er en enkel middagsfavoritt som går raskt å lage. Her skal det kun kokes quinoa og mens grønnsakene stekes i ovnen lages dressingen. Gode smaker av urter og krydder gir denne salaten det lille ekstra. 

Denne retten er like perfekt til lunsj som til middag. Det går også an å variere hvilke grønnsaker man bruker, ta gjerne det du har i kjøleskapet. 

Hemmeligheten til god quinoa er å tilsette smak! Det er så enkelt å bare følge anvisningen på pakken og koke den i vann, men med litt sitronsaft og urter åpnes en helt ny quinoa-verden. 

Quinoa er spiselige frø som er naturlig glutenfrie. Det brukes på samme måte som ris eller bulgur. Quinoa inneholder også proteiner og gir derfor en god metthetsfølelse. Quinoa er supermat og inneholder alle de 9 aminosyrene som kroppen må tilføres via mat. Det finnes flere typer quinoa, men i denne salaten har jeg valgt å bruke rød og hvit quinoa. 

VEGANSK QUINOASALAT MED NØTTEDRESSING

(4 porsjoner)

 

Quinoa:

 

2 dl rød quinoa

1 dl hvit quinoa

6 dl vann

2 ts provencekrydder (uten salt)

salt

1 laurbærblad

 

Saft fra 1/2 sitron (gjerne økologisk)

 

Skyll quinoaen før du har alle ingrediensene unntatt sitronsaft i en kjele. La quinoaen koke i ca.14 minutter til vannet er absorbert. Ta kjelen vekk fra platen og la den stå 10 minutter med lokket på slik av rester av vann blir absorbert. Avslutt med å røre inn sitronsaft. 

  

Grønnsaker:

 

Søtpotet:

2-3 søtpoteter (avhengig av størrelse)

2 ts paprikapulver

1 ts salt

1 ts hvitløkspulver

1 ts pepper

1/2 ts spisskummen

ca. 1 ss Extra Virgin Olivenolje (økologisk)

 

 

Forvarm ovnen til 220 grader. Del søtpotet i små terninger og ha det i en ildfast form. Bland sammen krydderet. Vend inn olje og krydder. Settes i ovnen samtidig som potetene. 

Eventuelt kan du dampe søtpotetbitene og deretter vende de inn med litt kokosolje og krydderet. 

 

ca. 6 Amadinepoteter 

ca. 2 ss provencekrydder (uten salt)

pepper

Extra Virgin Olivenolje (økologisk)

salt

 

Del potetene i båter og vend de inn med litt olje og provence. Du kan eventuelt knuse provencekrydderet litt i en morter for finere pulver. Plasser båtene pent utover et stekebrett og pepre før du setter de inn i ovnen på 220 grader sammen med søtpoteten. Stekes i 20-30 minutter til de er møre og gyldne. Dryss over nykvernet salt etter steking.   

 

Nøttebasert Vegansk Sitrondressing 

 

80 g paranøtter

1/4 ts hvitløkspulver

salt og pepper

sitronsaft fra 1/2 sitron

ca. 1,2 dl vann (til passe konsistens)

 

Ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor kjør til en glatt dressing. Juster tykkelsen med vann og smak til med sitron, salt og pepper. 

 

Tilbehør:

 

Ristede pinjekjerner

Alfalfaspirer

 

Topp gjerne salaten med ristede pinjekjerner og alfalfaspirer. 

 

Håper det smaker!

 

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjøttfri #mandag #oppskrift #middag #vinter #julemat #jul 

3 kommentarer

Postet av: Sofie Caroline Nilsen
Dato: 03.12.2015 Klokken: 22:00 - http://sofienils1.blogg.no


ååh nam :)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 03.12.2015 Klokken: 22:58 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Noe så godt! ble middags sulten igjen jeg nå ;O
Postet av: Kamilla Haaland
Dato: 04.12.2015 Klokken: 23:03 - http://kamillahaaland.com


Åh, nam!

Skriv en ny kommentar





hits