VEGANSKE JULEPØLSER (MEDISTERPØLSER)

Veganske julepølser laget på quinoa og bønner, krydret med klassiske smaker av ingefær og muskat. Disse passer supert til den veganske julemiddagen sammen med vegisterkaker og nøttestek!

Etter en hel del testing og alt før mye spising av julepølse har jeg kommet frem til min så langt beste julepølse. Det var jammen ikke bare bare å få veganske ingredienser til å bli pølse. Det skal noe til å gjøre bønner til svin, men dette er en god kjøtterstatning. Det skjer stadig forbedringer, men tenkte jeg kunne lagre oppskriften her nå som jeg endelig har komponert en god og velsmakende medisterpølse med veganske ingredienser. Jeg unngår for det meste soya-produkter, som mange av butikk-pølsene er laget med, da det er svært omdiskutert hvor helsevennlig den genmanipulerte bønnen egentlig er. Jeg er også stor fan av å lage ting helt fra bunnen og da ble årets pølser intet unntak. Disse er riktignok også laget med bønner, men med store hvite bønner. 

Pølsene er veldig enkle å lage. Det skal kun lages en farse som kjøres sammen med stavmisker. Deretter rulles pølsene i plastfolie og dampes. Før servering steker jeg medisterpølsene med litt hvitløk og margarin i pannen og så er det bare å nyte med ønsket tilbehør.

VEGANSKE JULEPØLSER (MEDISTERPØLSER)

2 dl quinoa 

1 laurbærblad

4 dl vann

 

2 x 285 g kartonger økologiske hvite bønner (hermetisk)

1/2-1 ts salt

2-3 ss potetmel

1/4 ts pepper

1/4 ts ingefær

1/2 ts muskat

1/4 hakket løk 

1/2 dl solsikkeolje (evt. annen nøytral olje)

 

margarin og hvitløksfedd til steking

 

Begynn med å koke quinoa sammen med laurbærblad i vann. La det koke i ca.14 minutter med lokk. Trekk deretter kjelen vekk fra platen og la den stå med lokket på i 8-10 minutter slik at alt vannet blir absorbert.

Skyll bønnene godt og ha alle ingrediensene i en stor bolle og tilsett den kokte quinoaen. Kjør alt til en glatt farse med stavmikser.

Ta en håndfull farse og rull/form den til en pølse. Jeg valgte å lage mine ganske små (11 cm), da det bli lettere i forhold til dampingen. Bruk gjerne benkeplaten til å rulle pølsene glatte. Ta deretter en bit plastfolie og rull pølsen pent inn. Tvist igjen endene på hver side av pølsen slik at det strammer lett inntil. Når alle pølsene er pakket inn er det klart for damping. Legg pølsene i en dampkjele med litt vann i bunnen eller en kjele med damp-brett, sett på lokket å la det koke/dampe i 20 minutter. Løft pølsene forsiktig ut ved hjelp av folien. Tvinn de ut av plasten rett før du skal steke/servere dem. Stekes noen minutter i varm panne med margarin og 1-2 fedd hvitløk til de blir gyldne.

Server med klassisk juletilbehør eller som her med stekt rødløk, hjemmelagde lomper og sennep.

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjøttfri #mandag #oppskrift #middag #vinter #jul #julemat #medisterpølser #julepølser

3 kommentarer

Postet av: Sofie Caroline Nilsen
Dato: 10.12.2015 Klokken: 20:04 - http://sofienils1.blogg.no


Hørtes godt ut :) det må jeg prøve ut!
Postet av: Henriette Celin
Dato: 10.12.2015 Klokken: 20:41 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så gode de så ut! naaam :3
Postet av: Caroline
Dato: 11.12.2015 Klokken: 21:56 - http://brokkolijenta.blogg.no


åi åi :D De så nydelige ut :D

Skriv en ny kommentar

hits