INNBAKT NØTTESTEK MED KRYDDERSTEKTE EPLER

Her kommer oppskrift på en innbakt versjon av den veganske julesteken. I denne valgte jeg å tilsette friske biter av eple stekt i karri. Eplene gir denne nøttesteken det lille ekstra i tillegg til den sprø butterdeigen utenpå.

Inni er det også biter av sjampinjong. Ved siden av serverte jeg stekte grønnsaker. Jeg valgte å flette butterdeigen etter å ha funnet en inspirerende video på YouTube. I utgangspunktet inneholdt denne nøttesteken tørket steinsopp. Det var ikke helt etter min smak og lukten minnet meg alt for mye om det bestemor pleide å fore sine katter med. Steinsoppen ble derfor erstattet av fersk sjampinjong som alltid er en sikker vinner. Ellers tenker jeg å prøve meg på aromasopp i neste forsøk. 

 

VEGANSK INNBAKT NØTTESTEK MED KRYDDERSTEKTE EPLER (JULESTEK)

BUTTERDEIG:

 

200 g margarin (uten melk)

1 ts salt

1 ts eddik

3,5 dl hvetemel

0,7 dl rismelk 

 

Kjør smør og mel sammen med salt til fine smuler i foodprocessor. Tilsett rismelk og kjør raskt sammen til deigen samler seg. Pakk inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i 30 minutter eller til du har klargjort fyllet.

 

NØTTESTEK:

 

3 dl quinoa

0,5 ts salt

1 laurbærblad

6 dl vann

 

Kok quinoa i en kjele med lokk sammen med laurbærblad og salt i ca. 14 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen og la quinoaen trekke med lokk på i 10 minutter. 

 

2 dl pecannøtter

2 dl valnøtter

 

Bløtlegg nøtter.

 

200 g sjampinjong

3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

 

Hakk sjampinjong i små biter. Finhakk løk. Stek sjampinjong i middels varm panne sammen med løk til sjampinjongen er myk og løken blank. Ha i finhakket hvitløk  mot slutten av steketiden. 

 

2 ss kokossukker (evt. brunt sukker)

1 ss hakket frisk rosmarin

1 friskt eple (140 g)

litt sitronsaft

1 ts karri

Margarin til steking

 

Kutt eple i små terninger og ha over sitronsaft for å hindre at de blir brune. Smelt sukker og litt margarin i middels varm panne, ha i karri og eple. Stek til noe av væsken fra eplene er fordampet og de har blitt litt myke. Pass på at det ikke blir eplemos. Tilsett finhakket rosmarin og ha blandingen over i en bolle som du setter til side. 

 

Krydder og smak:

 

Skall fra 1 sitron (finrevet, ikke det hvite)

1 ts dijon sennep

1 ts kanel

1/2 ts allehånde

4-5 ss potetmel

1/2-1 dl rismelk

 

Sil nøtter og ha det i en stor bolle sammen med quinoa. Kjør til en fin farse med stavmikser og bland inn krydder og smakstilsetninger. Juster konsistens med rismelk, husk at eplene vil frigjøre en del væske så pass på at farsen ikke blir for våt. Vend til slutt inn sjampinjong med løk og de stekte eplene. 

Kjevle ut butterdeigen til et stort rektangel. Legg butterdeigen på bakepapir på en bakeplate. Legg farsen på midten og pakk den pent inn i butterdeigen. Stekes i 40-50 minutter på 200 grader. Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #sunn #sunt #lunsj #kjøttfri #mandag #oppskrift #middag #vinter #jul #julemat #julestek #nøttestek

3 kommentarer

Postet av: Marthe Dagsland
Dato: 14.12.2015 Klokken: 21:08 - http://marthedagsland.blogg.no


ååå herlighet så godt det såg ut, ønsker deg en super fin førjulstid <3
Postet av: Christina
Dato: 14.12.2015 Klokken: 21:09 - http://komposisjon.blogg.no/


Marthe Dagsland: Takk det samme!
Postet av: Henriette Celin
Dato: 14.12.2015 Klokken: 23:52 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så utrolig godt dette så ut! har aldri smakt lignende ;o

kreativt, hehe :-D

Skriv en ny kommentar

hits