SUNN MINT MOUSSE PÅ 2 MINUTTER

Dette er en kjapp raw dessert som smaker utrolig godt. I tillegg er den sunn da den er laget av banan og avokado! Den er vegansk, altså uten egg og melk. Moussen får en fin grønnfarge fra avokadoen. Det er også avokadoen som gir desserten den kremete konsistensen. 

Moussen er sukkerfri (uten raffinert hvitt sukker) og sødmen kommer fra agavesirup og banan. Det høres kanskje for sunt ut til å være godt, men dette er en magisk dessert som er en fryd for ganen. At den er sunn i tillegg gjør den bare ekstra god.

Peppermynte hører jo litt julen til også, så da passer denne desserten like perfekt på denne tiden av året som alle andre. Den ser ekstra god ut dersom den blir puttet i et fint glass og toppet med litt pynt. Noen blader fra sitronmelisse kan pynte opp det meste, men jeg må innrømme at de blir raskt fjernet igjen før konsumering. Det er noe merkelig med bladspising... med mindre det kommer pakket inn i en salat. Over til desserten igjen; oppskriften kommer under neste bilde. 

SUNN MINT MOUSSE (SUKKERFRI, VEGANSK, RAW, UTEN MELK, UTEN EGG, VEGETAR)

Ingredienser:

(1 person)

 

1/2-1 fersk banan

1/2 avocado

1 dråpe peppermynte-ekstrakt

1 ts agavesirup 

0,5 dl kokosdrikk eller rismelk

 

Kjør alle ingrediensene til glatt konsistens i en foodprocessor. Juster konsistensen med med melken og tilsett eventuelt mer agavesirup eller peppermynte.

 

Topping:

Kakaonibs

Sitronmelisse eller mynte

 

Ha moussen over i en skål eller et glass og topp med kakaonibs og blader til pynt. 

 

En perfekt hverdagsdessert til førjulstiden!Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #sjokolade #mint #kakao #raw #sunn #sunt #snacks #oppskrift #vinter #jul #dessert #godis #mousse #godteri

2 kommentarer

Postet av: Heidi Rimereit
Dato: 15.12.2015 Klokken: 20:09 - http://rimereit.blogg.no


Oi denne hørtes spennende ut :-D
Postet av: lykkebobla
Dato: 16.12.2015 Klokken: 05:06 - http://lykkebobla


Bra oppskrift, deilig :)

Skriv en ny kommentar

hits