SERINAKAKER (UTEN MELK OG EGG)

Serinakaker er en av julens syv slag her i huset og må lages hvert år. Det har alltid vært en av mine favoritter, men jeg foretrekker mine kjeks uten hakkede mandler på toppen! Derfor lager jeg gjerne en porsjon uten mandler og en porsjon med. Jeg bruker oppskriften bestemor alltid har brukt. Serinakakene smaker godt av vanilje og jeg liker å finne et ekte vaniljesukker slik at smaken blir fortreffelig. 

Den tradisjonelle oppskriften er selvfølgelig laget med egg og melk, men jeg har byttet ut det med en eggerstatning og margarin uten melk. Årets serinakaker ble dermed omtalt som blant de beste noensinne og de smelter på tungen. Disse er det veldig vanskelig å stoppe å spise. 

Det kan være greit å lage en liten tester som man steker for å sjekke at størrelsen blir rett før man lager alle ferdig. Ellers er serinakakene veldig lettvinte og lite tidkrevende. Er man flere går det unna i en fei!  VEGANSKE SERINAKAKER (UTEN MELK OG EGG)

 

500 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts ekte vaniljesukker

200 g sukker

375 g margarin (uten melk) i terninger

1/2 ss eggerstatning + 2 ss vann (oppskrift under fremgangsmåte)

 

50 g hakkede mandler

grovt sukker (perlesukker)

 

Bland sammen alt det tørre og kna/smuldre inn margarin. Dette går det an å bruke en foodprocessor til dersom du har. Visp eggerstatnigen med vannet og kna det inn i deigen. Pass på å ikke kna deigen for mye. Ta en bit av deigen og la resten ligge i kjøleskapet mens du triller ut små kuler på størrelse med en liten tommel. Plasser kulene på et stekebrett med bakepapir og press de flate før du stør over sukker og mandler. Press gjerne toppingen lett ned også. Stekes gyldenbrune på 200 grader i 10-12 minutter.

 

EGGERSTATNING OPPSKRIFT

(gir 1 stort glass, kan halveres)

 

6 dl potetmel

3,5 dl maizenna

1,5 dl bakepulver

0,5 dl natron

 

Bland sammen alle ingrediensene. 

 

1/2 ss eggerstatning + 2 ss vann = 1 egg

1/2 ss + 1 ss vann = 1 eggeplommeFølg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #serinakaker #jul #snacks #oppskrift #vinter #jul #bakst #baking #kjeks #dessert

2 kommentarer

Postet av: lisarorvik
Dato: 16.12.2015 Klokken: 16:21 - http://lisarorvik.blogg.no


Dette så kjempe godt ut :)
Postet av: Heidi Rimereit
Dato: 16.12.2015 Klokken: 17:05 - http://rimereit.blogg.no


Nam disse så utrolig gode ut! :-D

Skriv en ny kommentar

hits