RAW MANDELKARAMELLER

Nå nærmer de store juledagene seg med stormskritt og da er det alltid godt å ha noen godbiter på lur. Disse karamellene er laget av mandler og dadler. De er lette å lage og krever ingen koking som vanlige karameller. Dadlene er med på å gjøre karamellene søte sammen med agavesirup. I tillegg er det litt vanilje i blandingen og vanilje gjør alt litt bedre.

Det hele kjøres raskt sammen i en foodprocessor og presses ned i en form. Så trenger massen kun litt tid til å sette seg i kjøleskapet før de er klare til servering. Det går også an å rulle massen til små kuler og spise de med det samme. Disse karamellene inneholder sunne ingredienser som blir til supert julegodteri. 

RAW MANDELKARAMELLER (VEGANSKE, UTEN MELK)

 

200 g mandler

7-10 myke dadler

3 ss agavesirup

1/2 ts vaniljepulver

1/4 ts salt

 

Mal mandlene fint i en foodprocessor. Ha i resten av ingrediensene og kjør sammen. Press massen ut mellom to bakepapir eller i en brødform (1L) med bakepapir i. Sett i fryseren eller i kjøleskapet en stund før du kutter karamellene med en skarp kniv. Oppbevares i kjøleskap.

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #sunn #sunt #snacks #oppskrift #vinter #jul #dessert #kake #rawfood #natur #karameller #jul #bær #mat #baking #kosthold #livsstil 

2 kommentarer

Postet av: lisarorvik
Dato: 20.12.2015 Klokken: 22:14 - http://lisarorvik.blogg.no


Dette så kjempe godt ut :) (Giveaway på min blogg med fine premier, også ukens blogg konkurranse bli gjerne med)
Postet av: CAMILLA KITTELSEN
Dato: 22.12.2015 Klokken: 23:34 - http://ckittelsen.blogg.no


Laget en nesten lik variant, det smaker kjempe godt! :D

Skriv en ny kommentar

hits