MANDELSCONES (GLUTENFRIE & VEGANSKE)

Disse mandelsconesene passer perfekt til en god frokost. De er glutenfrie og veganske. Det er lettvint å lage scones og det tar ikke lang tid. Mandelsconesen får en supersprø skorpe og smaker fantastisk. Mandelsmaken passer bra til mye og disse rundstykkene kan man enten servere med pålegg eller ha ved siden av annen mat. 

Jeg liker å servere scones med hjemmelaget jordbærsyltetøy. Sconesen kan også fryses og varmes igjen før servering. 

Mandler inneholder antioksidanter og er en god kilde til vitamin E. I tillegg får man i seg sunt fett, proteiner og fiber. De inneholder lite karbohydrater og er med andre ord sunn og god mat. 

MANDELSCONES OPPSKRIFT (GLUTENFRIE, UTEN MELK, UTEN EGG)

 

300 g mandelmel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

1 ss agavesirup

1/2 dl olivenolje

1 ss eggerstatning + 4 ss vann (oppskrift under fremgangsmåte)

 

Forvarm ovnen til 150 grader. Bland mandelmel sammen med bakepulver og vanilje. Ha i olje og agavesirup og rør inn utblandet eggerstatning. Bland til det så vidt kommer sammen, deigen skal ikke knas. Hell det hele ut på en benk og samle massen til en ball som du kjevler/presser ut til ca. 3 cm høyde. Trykk ut sirkler med en utstikker på 5 cm. Stekes i 20-25 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist. 

 

EGGERSTATNING OPPSKRIFT

(gir 1 stort glass, kan halveres)

 

6 dl potetmel

3,5 dl maizenna

1,5 dl bakepulver

0,5 dl natron

 

Bland sammen alle ingrediensene. 

 

1/2 ss eggerstatning + 2 ss vann = 1 egg

1/2 ss + 1 ss vann = 1 eggeplomme




Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #sunn #sunt #frokost #oppskrift #vinter #jul #scones #mat #baking #kosthold #livsstil 

Én kommentar

Postet av: Henriette Celin
Dato: 21.12.2015 Klokken: 23:29 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så digg! Så kjempegode ut<3

Skriv en ny kommentar





hits