MANDELSCONES (GLUTENFRIE & VEGANSKE)

Disse mandelsconesene passer perfekt til en god frokost. De er glutenfrie og veganske. Det er lettvint lage scones og det tar ikke lang tid. Mandelsconesen fr en superspr skorpe og smaker fantastisk. Mandelsmaken passer bra til mye og disse rundstykkene kan man enten servere med plegg eller ha ved siden av annen mat.

Jeg liker servere scones med hjemmelaget jordbrsyltety. Sconesen kan ogs fryses og varmes igjen fr servering.

Mandler inneholder antioksidanter oger en god kilde til vitamin E. I tilleggfr man i seg sunt fett, proteiner og fiber. De inneholder lite karbohydrater og er med andre ord sunn og god mat.

MANDELSCONES OPPSKRIFT (GLUTENFRIE, UTEN MELK, UTEN EGG)

300 g mandelmel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

1 ss agavesirup

1/2 dl olivenolje

1 ss eggerstatning + 4 ss vann (oppskrift under fremgangsmte)

Forvarm ovnen til 150 grader. Bland mandelmel sammen med bakepulver og vanilje. Ha i olje og agavesirup og rr inn utblandet eggerstatning. Bland til det s vidtkommer sammen, deigen skal ikke knas. Hell det hele ut p en benk og samle massen til en ball som du kjevler/presser ut til ca. 3 cm hyde. Trykk ut sirkler med en utstikker p 5 cm. Stekes i 20-25 minutter til de er gylne. Avkjl p rist.

EGGERSTATNING OPPSKRIFT

(gir 1 stort glass, kan halveres)

6 dl potetmel

3,5 dl maizenna

1,5 dl bakepulver

0,5 dl natron

Bland sammen alle ingrediensene.

1/2 ss eggerstatning + 2 ss vann = 1 egg

1/2 ss + 1 ss vann = 1 eggeplomme




Flg meg gjerne p →Instagram←for f med deg siste nytt og trykk p liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #sunn #sunt #frokost #oppskrift #vinter #jul #scones #mat #baking #kosthold #livsstil

n kommentar

Postet av: Henriette Celin
Dato: 21.12.2015 Klokken: 23:29 - http://www.bergensergenser.blogg.no


S digg! S kjempegode ut<3

Skriv en ny kommentar





hits