RATATOUILLE OPPSKRIFT

Dette er tilbehør som fort kan bli til hovedrett da det smaker himmelsk. Den velkjente ratatouillen er ofte laget som en grønnsaksblanding i gryte. Lages den derimot i en ildafast form med skivede grønnsaker pent dandert på toppen ser den noen hakk mer innbydende ut. Og siden man spiser med øynene også er det alltid et pluss når man ikke kan vente med å smake!

Denne har jeg laget noen ganger den siste tiden og familien liker den så godt at jeg nå har begynt å doble oppskriften! Det er ingen hokus pokus, simpelthen en god hjemmelaget tomatsaus toppet med aubergine, squash og tomat. Det hele stekes i ovnen og blir til en varmende og smaksrik rett. Selv ble jeg inspirert av Remy i den velkjente filmen Ratatouille. I filmen lager han en versjon av ratatouille som smelter den største matkritikerens hjerte. Jeg har laget min versjon som er en er lettvint og varmende form med godsaker. 

RATATOUILLE OPPSKRIFT (VEGETAR/VEGANSK TILBEHØR)

(4 personer)

 

Tomatsaus:

 

3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1 ss hvitvinseddik

2 tomater

1 rød paprika

1 gul paprika

1 kopp vann

1/2 ts tørket persille

2 ts tørket timian

1 ss frisk basilikum

litt cayenne

1/2-1 ss agavesirup

salt og pepper

 

Finhakk løk og stek  i olje til den blir myk og blank. Ha i tomater og paprika i biter og hvitvinseddik. La det surre litt uten at det får farge. Tilsett urter unntatt basilikum. La sausen koke inn og kjør den glatt med stavmikser. Smak til med agavesirup, salt og pepper (eventuelt mer urter). Ha i et dryss cayenne og finhakket basilikum. Kok videre til passe tykkelse. Sausen får god smak av å koke en stund, har du dårlig tid kan du tilsette litt mindre vann for å korte ned koketiden.  

Sausen helles over i ildfast form når den er ferdig.

 

Topping:

2 tomater

1 grønn squash

1 gul squash

1 aubergine

 

Kutt grønnsakene inn i tynne skiver. Plasser skivene pent oppå tomatsausen og sett formen inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter eller til grønnsakene er møre. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#plantebasert #vegansk #vegetar #oppskrift #mat #middag #hovedrett #tilbehør #jul #vinter #påske #sommer

2 kommentarer

Postet av: Line
Dato: 27.12.2015 Klokken: 22:05 - http://linebmelbye.blogg.no


Det ser deilig ut:)
Postet av: Karina Larsen
Dato: 27.12.2015 Klokken: 22:39 - http://fashi0ndoll.blogg.no


Så godt, ser herlig ut. Takk for oppskrift :) Ha en super kveld :)

Skriv en ny kommentar

hits