RIPSKJEKS (UTEN EGG OG MELK)

Ripskjeks er en favoritt her i huset. De siste rene har vi laget egen ripsgel med br fra hagen og ripskjeks til jul. De spr og ste kjeksene blir fantastisk gode med et friskt hjerte av ripsgel i midten. I tillegg lager jeg halvparten med kokos p toppen da noen foretrekker det.

Aller best blir kjeksen med hjemmelaget ripsgel tilsatt litt vanilje! Under neste bilde finner du oppskriften p denne smakfulle julefavoritten.

VEGANSKE RIPSKJEKS (UTEN MELK OG EGG)

500 g hvetemel

375 g romtemperert margarin (uten melk)

165 g melis

1/2 ss eggerstatning + 2 ss vann

5 store spiseskjeer ripsgel (gjerne hjemmelaget)

Rismelk

Kokosmasse

Pisk margarin og melis hvitt. Bland inn hvetemelet litt etter litt med en slikkepott/sleiv. Del deigen i to og pakk hver del inn i plastfolie. La deigen ligge kjlig i 30-60 minutter. Trill sm kuler p strrelse med en tommel og plasser p stekebrett med bakepapir. Lag en fordypning i midten av hver kjeks. Dersom du nsker kokosmasse p dypper du n kjeksen i rismelk og deretter i kokosmasse. Fyll fordypningengodt med ripsgel og stek kakene i 10-12 minutter p 175 grader. Kjeksen skal vre blek, men spr.

GOD JUL!





Flg meg gjerne p →Instagram←for f med deg siste nytt og trykk p liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #kjeks #julekaker #ripskjeks #kaker #jul #snacks#oppskrift #vinter #jul #bakst #baking #dessert

3 kommentarer

Postet av: Kamilla Haaland
Dato: 22.12.2015 Klokken: 22:15 - http://kamillahaaland.com


s gode ut :)
Postet av: CAMILLA KITTELSEN
Dato: 22.12.2015 Klokken: 23:30 - http://ckittelsen.blogg.no


S godt det ser ut :D
Postet av: Henriette Celin
Dato: 23.12.2015 Klokken: 00:05 - http://www.bergensergenser.blogg.no


, disse s bde ste og gode ut!

Skriv en ny kommentar





hits