RIPSKJEKS (UTEN EGG OG MELK)

Ripskjeks er en favoritt her i huset. De siste årene har vi laget egen ripsgelé med bær fra hagen og ripskjeks til jul. De sprø og søte kjeksene blir fantastisk gode med et friskt hjerte av ripsgelé i midten. I tillegg lager jeg halvparten med kokos på toppen da noen foretrekker det.

Aller best blir kjeksen med hjemmelaget ripsgelé tilsatt litt vanilje! Under neste bilde finner du oppskriften på denne smakfulle julefavoritten. 

VEGANSKE RIPSKJEKS (UTEN MELK OG EGG)

500 g hvetemel

375 g romtemperert margarin (uten melk)

165 g melis

1/2 ss eggerstatning + 2 ss vann

 

5 store spiseskjeer ripsgelé (gjerne hjemmelaget)

 

Rismelk

Kokosmasse 

 

Pisk margarin og melis hvitt. Bland inn hvetemelet litt etter litt med en slikkepott/sleiv. Del deigen i to og pakk hver del inn i plastfolie. La deigen ligge kjølig i 30-60 minutter. Trill små kuler på størrelse med en tommel og plasser på stekebrett med bakepapir. Lag en fordypning i midten av hver kjeks. Dersom du ønsker kokosmasse på dypper du nå kjeksen i rismelk og deretter i kokosmasse. Fyll fordypningen godt med ripsgelé og stek kakene i 10-12 minutter på 175 grader. Kjeksen skal være blek, men sprø.  

 

GOD JUL!





Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #mat #kjeks #julekaker #ripskjeks #kaker #jul #snacks #oppskrift #vinter #jul #bakst #baking #dessert

3 kommentarer

Postet av: Kamilla Haaland
Dato: 22.12.2015 Klokken: 22:15 - http://kamillahaaland.com


så gode ut :)
Postet av: CAMILLA KITTELSEN
Dato: 22.12.2015 Klokken: 23:30 - http://ckittelsen.blogg.no


Så godt det ser ut :D
Postet av: Henriette Celin
Dato: 23.12.2015 Klokken: 00:05 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Å, disse så både søte og gode ut!

Skriv en ny kommentar





hits