RAW KARAMELLKAKE

Denne kaken er ufattelig god. Ikke bare til å være en raw kake, men til å være en kake generelt. Den består av et lag med mandelbunn, deretter kommer et nydelig lag av karamell og på toppen en søt og rik sjokolade. Ah, får vann i munnen av å tenke på denne. 

Det er så gøy når naturlige og sunne ingredienser kan bli til en så god kake. Karamellen er laget av mandelsmør og lønnesirup og har en fin vaniljesmak. Sjokoladen på toppen  lages av raw kakao og kokosolje. Denne kan man lett spise noen stykker av. En super nyttårsdessert!

VEGANSK RAW KARAMELLKAKE (VEGETAR, UTEN EGG, UTEN MELK)

MANDELBUNN:

(kan dobles)

 

30-50 g dadler (ca.5)

120 g mandler uten skall

en klype salt

 

Kjør alle ingrediensene til bunnen sammen i en foodprocessor til du får en seig masse. Legg bakepapir i bunnen av en 1L brødform og trykk massen utover. Jevn ut med baksiden av en våt skje. Sett bunnen i fryseren mens du lager karamellen. 

 

RAW KARAMELL:

 

135 g mandelsmør

135 g lønnesirup

55-65 g smeltet kokosolje

2 ts vanilje (sukker eller pulver, evt. ekstrakt)

en klype salt

 

Ha ingrediensene til karamellen i en kjele og visp alt sammen over svak varme til det blander seg (ca. 5 minutter). Hell karamellen over mandelbunnen og sett i fryseren i 30 minutter.

 

RAW SJOKOLADE:

 

15 g raw kakao

25 g lønnesirup

35 g smeltet kokosolje

en knivspiss vaniljepulver (malt vaniljestang)

litt salt

 

Rør sammen ingrediensene til sjokoladen. Hell den over karamellen og la det hele stå kjølig til sjokoladen har satt seg. Bruk en skarp kniv til å skjære ut stykker. Pynt med spiselig gull og perler. Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #sunn #sunt #snacks #oppskrift #vinter #jul #dessert #kake #rawfood #natur #karamell #jul #sjokolade #mat #baking #kosthold #livsstil 

2 kommentarer

Postet av: Iselin Renée
Dato: 28.12.2015 Klokken: 13:56 - http://www.iselinrenee.blogg.no


Det så utrolig godt ut :)
Postet av: lykkebobla
Dato: 28.12.2015 Klokken: 15:25 - http://lykkebobla


Så deilig, elsker rawkaker :)

Skriv en ny kommentar

hits