GLUTENFRIE SJOKOLADEKJEKS

Ingen ting varmer et cookie-monsters hjerte som en fantastisk god sjokoladekjeks. Disse delikate godbitene er blant de beste cookiesene jeg noen gang har smakt! Og ja, jeg har smakt en del cookies. Jeg mikset sammen disse kjeksene uten store forventninger til utfallet. Etter å ha levd med en ekstrem lyst på sjokoladekjeks noen dager tenkte jeg at bare det var kjeks med sjokoladesmak ville det gjøre susen. Det viste seg å blir en gledelig overraskelse når disse kom rykende ferske ut av ovnen. Utålmodig som alltid kastet jeg meg over en varm kjeks og der var den. Smaken jeg hadde lengtet etter. Den rike smaken av sjokolade blandet til perfeksjon sammen med sødme. En sprø skorpe og en myk kjerne som minner om barndommens sjokoladekaker. Og alt er blandet inn i en glutenfri og vegansk kjeks uten raffinert sukker! Hvor fantastisk er ikke det? Jeg kan nesten ikke tro det. 

VEGANSKE GLUTENFRIE SJOKOLADEKJEKS (UTEN MELK, EGG, GLUTEN OG RAFFINERT SUKKER)

(DOUBLE CHOCOLATE CHIP COOKIES)

(12 cookies)

 

2 dl fint bokhvetemel

2 dl mandelmel (ikke fettredusert)

1 dl kakao (raw/usøtet)

1/2 ts salt

1/2 ts natron

1/2 ts bakepulver

1 dl kokossukker

100 g romtemperert margarin (uten melk)

1/2 ts vaniljeekstrakt (jeg brukte stevia vanilje dråper)

1ss linfrømel + 3 ss vann (linfrømel lages ved å kjøre linfø til fint mel i en blender)

2 ss olje (solsikke)

2 dl god sjokolade i biter (uten melk)

 

Forvarm ovnen til 175 grader. Sikt sammen mel, kakao, salt og hevemiddel. Rør sammen linfrømel og vann i en liten skål, la det stå litt slik at linfrømelet trekker til seg væsken. Miks sukker og margarin godt sammen til det blir luftig. Bruk gjerne en maskin med miksekrok. Ha i vaniljeekstrakt og bland det inn. Bland deretter inn linfrømelet og oljen. Skru ned farten på eltemaskinen og tilsett melet litt etter litt, 2 ss mel om gangen (Ikke bruk ballongvisp når du rører inn melet). Melet kan også røres inn med en sleiv. Miks deigen til melet akkuratt er blandet inn. Vend inn sjokoladebiter til slutt. Finn frem et stekebrett med bakepapir. Bruk en liten isskje (cookie scoop) til å trykke ut 2 kuler oppå hverandre og press de sammen til kjeksen blir flat. Det går fint med 9 kjeks på ett stekebrett. Stek kjeksen i ca.12 minutter. La kjeksen hvile noen minutter på stekeplaten før du har de over på rist til avkjøling. Ta gjerne en smaksprøve på en lun kjeks! Oppbevar kjeksen i en kakeboks. 


Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegetar #vegansk #mat #oppskrift #glutenfritt #kjeks #cookies #dessert #baking #sjokolade #spiselig #gaver #sukkerfri #melkefri #eggfri #snacks

3 kommentarer

Postet av: Kamilla Haaland
Dato: 07.01.2016 Klokken: 20:16 - http://kamillahaaland.com


så utrolig gode ut!
Postet av: sabrinah
Dato: 07.01.2016 Klokken: 20:40 - http://sabrinah.blogg.no


De så utrolig gode ut! Ha en riktig fin kveld, og titt gjerne en liten tur innom min blogg ved ønske! :)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 07.01.2016 Klokken: 23:47 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Ååå, så deilige de så ut! det fristet veldig å bake kjeks nå ;o

men kanskje til helgen. Hadde vært koselig å kose seg med det sammen med kjæresten ^^

Skriv en ny kommentar





hits