POMMES NOISETTES MED INDISK KRYDDER

Pommes noisettes er myke potetbiter med en sprø skorpe. De er også kjent som tater tots eller potato tots. Det er noe av det samme som rösti ettersom potetene rives og stekes. Denne versjonen er fylt med god smak av indiske krydder. Når krydderne stekes brer en herlig aroma seg rundt i kjøkkenet. De sprø bitene passer perfekt ved siden av en sunn salat med en god dressing til. De minner mistenkelig om pommes frites og kan brukes til det samme. Her går det an å variere hvilke krydder man har i. Det går selvfølgelig an å lage en helt enkel versjon med salt dersom man ikke ønsker de indiske smakene. Kryddersmaken kler potetbitene veldig godt og disse er mildt krydret så de har ingen brennende sterk smak. Oppskriften finner du under neste bilde. 

POMMES NOISETTES MED INDISK KRYDDER (TATER TOTS/POTATO TOTS)

800 g melne poteter

1/2 ts gurkemeie

1/4 ts cayenne

1 ts tandoori masala

1 ss mel (maismel for glutenfri versjon)

1 ts salt

1 ss olje

 

olje til steking

 

Sett ovnen på 220 grader. Legg potetene på en stekebrett med bakepapir. La potetene steke til de er møre, men fremdeles litt faste i midten (ca. 20-30 min). I mellomtiden har du alt krydderet og 1 ss olje i en panne og steker det forsiktig i  1 minutt. Dette er for at krydderne skal få mer smak. Skrell potetene når de er kalde nok til å håndteres. Deretter river du alle potetene med et grovt rivjern og har det i en stor bolle. Vend forsiktig inn det stekte krydderet til det er jevn fordelt. Ta 2 ts av blandingen og form til en liten sylinder som du legger på et brett med bakepapir. Gjenta med resten av blandingen. Gjør klart et stekebrett med tørkepapir på. Fyll bunnen av en stekepanne med olje (ca. 4 mm). Når oljen er varm legger du i en av potetbitene. Dersom det bruser når du legger den i er oljen varm nok. Stek 7 om gangen og snu de en gang etter 1 minutt. Etter 2 minutter bør potetbitene ha blitt pent gyldne på begge sider. Legg de på brettet med matpapir slik at overflødig olje blir absorbert og de får en sprø skorpe. Server varme pommes noisettes. De kan også fyses i en pose eller oppbevares i kjøleskapet til neste dag og varmes i 5-10 minutter på 200 grader. 

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #potet #glutenfri #snacks #oppskrift #vinter #sommer #middag #lunsj #tilbehør #mat #kosthold #livsstil 

Én kommentar

Postet av: Iselin Renée
Dato: 09.01.2016 Klokken: 10:59 - http://www.iselinrenee.blogg.no


De så utrolig gode ut :)

Skriv en ny kommentar

hits