POMMES NOISETTES MED INDISK KRYDDER

Pommes noisettes er myke potetbiter med en spr skorpe. De er ogs kjent som tater tots eller potato tots. Det er noe av det samme som rsti ettersom potetene rives og stekes. Denne versjonen er fylt med god smak av indiske krydder. Nr krydderne stekes brer en herlig aroma seg rundt i kjkkenet. De spr bitene passer perfekt ved siden av en sunn salat med en god dressing til. De minner mistenkelig om pommes frites og kan brukes til det samme. Her gr det an variere hvilke krydder man har i. Det gr selvflgelig an lage en helt enkel versjon med salt dersom man ikke nsker de indiske smakene. Kryddersmakenklerpotetbitene veldig godt og disse er mildt krydret s de har ingen brennende sterk smak. Oppskriften finner du under neste bilde.

POMMES NOISETTES MED INDISK KRYDDER (TATER TOTS/POTATO TOTS)

800 g melne poteter

1/2 ts gurkemeie

1/4 ts cayenne

1 ts tandoori masala

1 ss mel (maismel for glutenfri versjon)

1 ts salt

1 ss olje

olje til steking

Sett ovnen p 220 grader. Legg potetene p en stekebrett med bakepapir. La potetene steke til de er mre, men fremdeles litt faste i midten (ca. 20-30 min). I mellomtiden har du alt krydderet og 1 ss olje i en panne og steker det forsiktig i 1 minutt. Dette er for at krydderne skal f mer smak. Skrell potetene nr de er kalde nok til hndteres. Deretter river du alle potetene med et grovt rivjern og har det i en stor bolle. Vend forsiktig inn det stekte krydderet til det er jevn fordelt. Ta 2 ts av blandingen og form til en liten sylinder som du legger p et brett med bakepapir. Gjenta med resten av blandingen. Gjr klart et stekebrett med trkepapir p. Fyll bunnen av en stekepanne med olje (ca. 4 mm). Nr oljen er varm legger du i en av potetbitene. Dersom det bruser nr du legger den i er oljen varm nok. Stek 7 om gangen og snu de en gang etter 1 minutt. Etter 2 minutter br potetbitene ha blitt pent gyldne p begge sider. Legg de p brettet med matpapir slik at overfldig olje blir absorbert og de fr en spr skorpe. Server varme pommes noisettes. De kan ogs fyses i en pose eller oppbevares i kjleskapet til neste dag og varmes i 5-10 minutter p 200 grader.

Flg meg gjerne p →Instagram←for f med deg siste nytt og trykk p liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #potet #glutenfri #snacks#oppskrift #vinter #sommer #middag #lunsj #tilbehr #mat #kosthold #livsstil

n kommentar

Postet av: Iselin Rene
Dato: 09.01.2016 Klokken: 10:59 - http://www.iselinrenee.blogg.no


De s utrolig gode ut :)

Skriv en ny kommentar





hits