FRISK SALAT MED BØNNER

Denne salaten smaker friskt av lime og koriander. Jeg kaller den bare for regnbuesalaten da den har så mange fine farger. Den er et sunt og godt måltid med proteinrike bønner og erter. Den inneholder også mais, gulrøtter, tomater og vårløk. I tillegg er det et lite hint av chilli i salaten. Her får man med andre ord proteiner, vitaminer, fiber og masse andre godsaker i en og samme bolle. Salat passer perfekt når man vil lage noe raskt, sunt og godt til middag eller lunsj. Jeg serverte den sunne salaten sammen med pommes noisettes (potetbiter) og en mint-dressing. Oppskrift på pommes noisettes finner du her. Salatoppskriften finner du under neste bilde.

FRISK SALAT MED BØNNER

(3-4 personer)

 

1 liten boks kidneybønner (skylles)

1 liten boks hvite bønner (skylles)

1 liten boks mais (evt. fersk grillet mais)

2 gulrøtter i tynne skiver

50 g erter

1 bundt koriander, finhakket

1/2 rød chilli, finhakket (uten frø)

2 tomater i små terninger

4 vårløk i tynne skiver

1 ss olivenolje

2 lime, saften

salt og pepper

 

Sett ovnen på 200 grader grill. Rist maiskorn til de blir gyldne ca. 10 min. Ha gulrøtter og erter i en varm panne med litt nøytral olje fres i noen minutter til gulrøttene er litt møre og gyldne. Skru ned varmen og vend inn bønner, la det hele bli lunt. Ha alle ingrediensene i en stor bolle og vend forsiktig sammen. Smak til med saft fra lime, salt og pepper.




Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #salat #glutenfri #middag #oppskrift #vinter #sommer #lunsj #tilbehør #mat #kosthold #livsstil #kjøttfri

2 kommentarer

Postet av: lisarorvik
Dato: 10.01.2016 Klokken: 16:27 - http://lisarorvik.blogg.no


Dette så kjempe godt ut :)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 10.01.2016 Klokken: 23:50 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Dette så fresht og godt ut <3

Skriv en ny kommentar





hits