BOKHVETEGRØT MED KANEL & INGEFÆR

Her kommer oppskrift på en sunn og god frokostgrøt. Grøt er enkel og varmende vintermat. Denne er laget med bokhvete og mandelmelk. Bokhvete har i utgangspunktet ikke noe med hvete å gjøre. For glutenallergikere kan navnet virke en smule avskrekkende, men frykt ikke! Bokhvete kommer fra urter og er ikke korn, det skal dermed være supermat for de fleste. Dette er en fin frokost for de som ikke tåler melk også da mandelmelk er et vel så godt alternativ i denne grøten. Grøten er smaksatt med kanel og ingefær, i tillegg er den naturlig søtet med banan. Friske bringebær gjør seg utmerket på toppen sammen med litt mandelsmør. Eventuelt kan grøten toppes med rørte bær eller annet friskt syltetøy.VEGANSK BOKHVETEGRØT MED KANEL & INGFÆR (GLUTENFRI, UTEN MELK)

 

1 dl bokhvete (bløtlegges over natten)

1 dl vann

2 dl mandelmelk

1 banan

1 ts kanel

1/2 ts ingefær

litt salt

 

mandelsmør

bringebær

sitronmelisse

(hakkede mandler)

 

Skyll og bløtlegg bokhvete i godt med vann over natten. Sil av resterende vann fra bløtlegging. Ha bokhvete, vann og krydder i en kjele og la det koke i ca. 10 min. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke ytterligere 10 min. Sørg for at det er nok væske, tilsett eventuelt mer vann eller mandelmelk. Når grøten har blitt passe tykk og bokhveten er ferdig kokt kan du ha grøten i en liten skål. Topp med mandelsmør, sitronmelisse, friske bringebær og eventuelt hakkede mandler for litt krønsj. 

 

 

 Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #bokhvetegrøt #frukt #sunn #sunt #snacks #oppskrift #høst #vinter #jul #påske #sommer #frokost #banan

2 kommentarer

Postet av: missmommy.blogg.no
Dato: 11.01.2016 Klokken: 21:39 - http://missmommy.blogg.no


Åh! Nam!!' Set utrolig fristende ut:)
Postet av: Henriette Celin
Dato: 11.01.2016 Klokken: 22:31 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så godt dette virker! og så veldig innbydende ut også :-D

Skriv en ny kommentar

hits