KJAPP THAISUPPE

Thaisuppe er en rask og lettvint middag med masse god smak. Dette er den nye favorittsuppen her i huset! Det enkle er ofte det beste og denne suppen er intet unntak. Selv elsker jeg å smake meg frem til nye retter. Det er morsomt å få noen friske pust og spennende smaker inn i hverdagen. I denne suppen blir kjente og kjære ingredienser til en ny smaksopplevelse. Det er alltid spennende å teste ut andre matkulturer og tradisjons-oppskrifter fra andre land. Det er en fin måte å få inspirasjon til å lage noe nytt og så kan man ta utgangspunkt i en oppskrift og tilpasse den etter egen smak. Denne suppen har en frisk smak fra lime og sitron. Samtidig er den en fyldig og mettende på grunn av kokosmelken. Friske og gode grønnsaker i strimler gir noe å bite i og blander seg fint sammen med den rike smaken fra krydder. Suppen inneholder også litt chilli og tomat som er med på å gi suppen den fine fargen. Her snakker vi middag på 10 minutter, men suppen har ikke vondt av å trekke i kjøleskapet til neste dag heller. Retter med krydder har en tendens til å bare blir bedre når de står litt. Da trekker liksom alle smakene seg sammen og det hele blir til en fantastisk rett. Ettersom grønnsakene er kuttet i tynne strimler kreves det ikke lange koketiden på de, så etter litt steking og et oppkok bør de være klare til konsumering. Oppskriften finner du under bildet. 

VEGANSK THAISUPPE (UTEN MELK)

 

2-3 sjalottløk

2 gulrøtter

1 rød paprika

2 fedd hvitløk 

4 dl kokosmelk (1 boks)

2 dl grønnsakskraft

1 rød chilli

1 lime + skall

2 ss sitronsaft + skall

1 ts ingefær (fersk eller pulver)

1 ts tørkede korianderblader 

1/2 ts spisskummen

1 kanelstang

2 store tomater (uten skall)

1 boks vannkastanjer (i skiver)

2 ts agave

 

olje til steking

 

Frisk sitronmelisse eller koriander

 

Begynn med å kutte gulrøtter og paprika i tynne strimler. Kutt løk i tynne ringer og sett alt til side. Kjør hvitløk, tomater og chilli til puré i en grønnsakskutter eller med stavmikser. Varm litt olje i en panne og fres gulrøtter, paprika og løk på høy varme i ca. 1 min. Ha i hvitløk, krydder og tomatpuré. La det surre 1 min. før du har i resten av ingrediensene. Kok opp og server med friske urter som sitronmelisse eller koriander på toppen.



#kjøttfri #oppskrift #middag #vegansk #vegetar #suppe #thaimat #sunn #livsstil #grønnsaker

2 kommentarer

Postet av: Henriette Celin
Dato: 13.01.2016 Klokken: 00:16 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så supergod ut! ^^
Postet av: Charlotte og Sarah
Dato: 17.01.2016 Klokken: 12:35 - http://chasar.blogg.no


den så utrolig god ut, den skal jeg prøve ut :-)

Skriv en ny kommentar





hits