RAW MINTSJOKOLADEKAKE

Klissete med rik sjokoladesmak og en frisk smak av peppermynte. Denne kaken er ikke noe å kimse av! Med gode ingredienser som kakao, dadler og frisk peppermynte blir denne kaken raskt en favoritt. Kaken går i ett med den kremete sjokoladeglasuren og smakene blander seg perfekt sammen. Kaken krever ingen steking og går raskt å lage. Den er laget helt uten mel, egg og raffinert sukker. Her er det kun brukt naturlige og gode ingredienser, og da er det vel bare naturlig at det blir godt?
VEGANSK RAW MINTSJOKOLADEKAKE  (GLUTENFRI, UTEN MELK, UTEN EGG, SUKKERFRI)

 

20 saftige dadler (evt. bløtlagte dersom de er harde)

40 g raw kakao

1 ss kokosolje

0,25-0,5 dl vann

1/2 ts vaniljepulver

0,75 dl peppermynteblader (løst pakket, ca. 14)

litt salt

 

SJOKOLADEGLASUR

 

1 dl lønnesirup (evt. agave eller honning)

4 ss kokosolje (smeltet)

1,5 dl kakao

litt salt

 

Kjør sammen ingrediensene til kaken i en foodprocessor til du får en glatt og seig masse. Trykk massen ut i en 1L brødform med bakepapir i bunnen/oppover sidene. Sett kaken i kjøleskapet mens du lager glasuren.

 

Kjør alle ingrediensene til glasuren sammen i en foodprocessor og smør utover kakebunnen. La kaken sette seg i kjøleskapet i ca. 1 time, kan godt stå over natten. Evt. går det an å sette den litt i fryseren. 

 

Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret. Kutt i ønskede stykker og pynt med et dryss kakao og peppermynteblader. 

 

 Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #sunn #sunt #snacks #oppskrift #høst #vinter #jul #påske #sommer #dessert #kake #rawfood #natur #sjokolade #mint #mat #baking #kosthold #livsstil

Én kommentar

Postet av: Henriette Celin
Dato: 13.01.2016 Klokken: 21:43 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så utsøkt ut! ah, så deilig <3

Skriv en ny kommentar

hits