HJEMMELAGET RØDKÅL

Rødkål hører for mange julen til. Det er fast tilbehør ved siden av julematen, men hvorfor ikke utvide sesongen litt? Vikingmaten rødkål smaker like godt etter jul også. Det kan brukes i salater, wraps eller ved siden av middagsmaten. Rødkålen kan pynte opp et hvert måltid med sin fine farge. Ingen grunn til at rødkål bare skal være forbeholdt julen. Hjemmelaget rødkål blir utrolig godt og kan lagres lenge. Den holder seg godt i et glass på en kjølig plass!

 

HJEMMELAGET RØDKÅL

 

1 rødkål

1 gul løk

2 grønne epler

4 ss ripsgelé

2 ss eplesidereddik

1-2 laurbærblad

2 kanelstenger

4 ss honning el. annen søtning

1 dl vann

salt og pepper

 

Bruk en foodprocessor med grovt rivjern og kjør rødkål, løk og epler til fine biter. Eventuelt kan du kutte alt i strimler for hånd. Ha rødkål, løk og epler i en kjele og la det surre litt før du har i ripsgelé og honning. Tilsett deretter resten av ingrediensene og la det koke i ca. 50 minutter. Rør om en gang i blant. Smak til med salt og pepper. Server rødkålen varm til middag eller avkjøl og oppbevar kjølig på glass til senere bruk. 

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#salat #glutenfri #oppskrift #vinter #sommer #tilbehør #mat #kosthold #livsstil #kjøttfri #surkål #rødkål #jul #vegansk #vegetar #middag #lunsj #hovedrett 

2 kommentarer

Postet av: lisarorvik
Dato: 14.01.2016 Klokken: 19:57 - http://lisarorvik.blogg.no


Dette så kjempe godt ut, takk for en fin oppskrift :)
Postet av: Maren
Dato: 14.01.2016 Klokken: 20:00 - http://marenbl.blogg.no


Nam nam hjemmelaget Rødkål er såååå godt:)

Skriv en ny kommentar

hits