BOLLEGRØT

Varm frokostgrøt passer veldig bra når man står opp til en kald vinterstue. Denne grøten har en nostalgisk varmende smak da den er inspirert av de klassiske hvetebollene. Ingen ting var som å komme hjem fra barneskolen til lukten av nystekte boller som lå delikat i luften. Kardemomme og vanilje i skjønn harmoni. Bollene ble gjerne toppet med friske bær som bringebær og jordbær. Stort sett gikk de ned på høykant før de hadde rukket å avkjøle seg. 

Over fra rykende ferske boller til rykende varm grøt. Her har jeg byttet ut hveten i bollene med havregrøt. For å få den kjente og kjære smaken av boller har jeg tilsatt kardemomme og vanilje. I tillegg har jeg tilsatt rosiner og toppet det hele med varm jordbærkompott og friske bringebær. Her får du tidkrevende boller i form av en 10-minutters frokostgrøt. Jeg serverer dere herved bollegrøt!

BOLLEGRØT MED VARME JORDBÆR OG FRISKE BRINGEBÆR (VEGANSK, GLUTENFRI, UTEN MELK)

(1 liten porsjon, kan med fordel dobles ;)

 

30 g havregryn

100 g vann

50 g rismelk

1/4 ts vaniljepulver

1/4 ts kardemomme

1 ss honning (evt. agavesirup eller lønnesirup)

 

1 ss rosiner

5 frosne jordbær (kan godt tines på forhånd)

friske bringebær

 

Ha havregryn og vann i en kjele. Kok inn vannet og tilsett rismelk, kanel og vanilje når vannet nesten er borte. Kok til ønsket tykkelse (ca. 5min), tilsett eventuelt mer væske dersom det trengs. Rør inn honning og rosiner. Varm jordbærene i en kjele til de blir myke, tilsett eventuelt litt ekstra søtning dersom du ønsker det. Topp grøten med varme jordbær og friske bringebær. Nytes rykende varmt!



Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#vegansk #vegetar #havregrøt #frukt #sunn #sunt #oppskrift #høst #vinter #jul #påske #sommer #frokost #boller #bær

2 kommentarer

Postet av: Lisa Rorvik
Dato: 20.01.2016 Klokken: 18:24 - http://lisarorvik.blogg.no


Dette så kjempe godt ut :)
Postet av:
Dato: 20.01.2016 Klokken: 19:27 -


Dette så veldig godt ut :D Håper du har hatt en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Skriv en ny kommentar





hits