THAI STEKT RIS MED ANANAS

Stekt ris er enkel og god mat som kan nytes til lunsj eller middag. I denne oppskriften finner du fersk ananas som gjør seg fantastisk sammen med den stekte risen. I tillegg til den friske smaken fra ananasen får du søtpaprika og god smak av løk og koriander. Risen blir også smaksatt med ingefær og chilli. En perfekt hverdagsfavoritt!

Her er det brukt fullkornsris for å gjøre måltidet litt sunnere. Fullkornsrisen er upolert i motsetning til den hvite risen. Velger du fullkornsris får du i deg fiber, vitaminer, magnesium, sink og fosfor. Risen må koke litt lenger enn den hvite, men til gjengjeld får man et sunt og godt måltid. 


THAI STEKT RIS (VEGANSK, GLUTENFRI, UTEN MELK, UTEN EGG)

(2-3 personer)

 

3 dl (½ ) fersk ananas (terninger)

1 søtpaprika (i terninger)

1 dl vårløk eller purreløk (i tynne ringer)

3 fedd hvitløk finhakket

1 rød chilli, finhakket (uten frø)

1 ts fersk ingefær (revet)

3 dl fullkornris

1 ts agavesirup

saft fra lime eller sitron

salt 

1 bunt frisk koriander (hakket) 

 

Olje til steking

 

 

Begynn med å koke ris etter anvisning på pakken. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien. Ha litt olje i en varm stekepanne og stek paprika, ananas og løk gyllent. Tilsett ingefær og chilli og la det surre litt til. Ha deretter i risen og stek noen minutter til alt blir varmt. Smak til med agave, limesaft og salt. Dryss over frisk koriander før servering.

Følg meg gjerne på → Instagram ←for å få med deg siste nytt og trykk på liker-knappen nedenfor hvis du liker oppskriftene her :)

#kjøttfri #oppskrift #middag #lunsj #vegansk #vegetar #suppe #thaimat #sunn #livsstil #grønnsaker #plantebasert #glutenfri #melkefri #eggfri

3 kommentarer

Postet av: maiken elise
Dato: 21.01.2016 Klokken: 21:04 - http://maikenelise94.blogg.no


Nam, det så utrolig godt ut! Ha en fin kveld :-)
Postet av: Christina
Dato: 21.01.2016 Klokken: 21:38 - http://komposisjon.blogg.no/


maiken elise: Takk det samme!
Postet av: Henriette Celin
Dato: 21.01.2016 Klokken: 22:51 - http://www.bergensergenser.blogg.no


Så interessant og spennende! ananas har jeg ikke prøvd til noe sånt ^^

Skriv en ny kommentar





hits